Fredag!





Ikväll kommer min söta systerdotter G hit. Vi ska hämta henne och sen åka och handla lite fredagsmys. Imorgon eftermiddag ska jag och G gå på bio med T. Jag kommer inte ihåg vad filmen heter som vi ska se för det är G som har valt film men jag hoppas att filmen är bra! Nu ska jag fortsätta plocka lite här så att det inte ser ut som en "svinstia" när G kommer!

Trevlig fredag på er!



Partypic!






Hittade den här härliga bilden på FB från i lördags.
Typiskt mig att kladda ner glaset med läppglans..Hehehe!




Dagens vill ha...







Busnel kofta i färgen mullvad!



Sådärja




Jag är äntligen klar med uppgifterna för Finansiering & Kalkylering. Nästa vecka är det prov! Nu har jag 3 uppgifter med Redovisning & Beskattning samt 1 uppgift med Personaladministration sen är jag klar. Jippii!!



Plugga...




Idag och hela kvällen ska jag plugga. Jag längtar verkligen tills dessa kurser är slut. Puh! Imorgon kväll kommer min söta systerdotter G hit och sover över tills på lördag.




Josef Frank Manhattan






Det här tyget från Josef Frank (Manhattan) Vill jag ha som tavla i våran lägenhet.



MUMS






Glutenfritt Surdegsbröd. Det är nog det godaste brödet jag har bakat utan att överdriva!

Recept

På kvällen
125 g surdegsgrund
240 g Ljust glutenfritt mjöl
200 g ljummet vatten

Blanda ihop ovanstående i en bunke och täck bunken med plast och  låt stå i rumstemperatur över natten.

100 g havreflingor
300 g kokande vatten

Häll vattnet över havreflingorna i en bunke och täck med plast och låt stå i rumstemperatur över natten.

På morgonen
Gårdagens blandningar
250 g ljummet vatten
10 g jäst
300 g ljust glutenfritt mjöl
300 g skrädmjöl
18 g salt

Lös upp jästen i vattnet och blanda sedan ihop alla ingredienser med gårdagens blandningar. Häll upp degen i en springform utan underdel som ligger på en plåt med bakplåtspapper och täck med plast. Låt bröden jäsa i ca 4-6 timmar.

Sätt ugnen på 275 grader och ha en plåt med i ugnen, eller allra helst en baksten. När ugnen är riktigt varm så sätt in bröden. Efter ca 10-15 minuter är det lagom att vrida ner temperaturen till 225 grader och grädda sedan färdigt bröden, ca 35-40 minuter. Använd gärna en termometer för att kontrollera att innertemperaturen är minst 98 grader då bröden är färdiga.






Surdegsbröd och surdegspizza!






Idag ska jag baka surdegsbröd samt surdegspizza. Önska mig lycka till!



Dagens favorit





Isadora Wonder nail Wide Brush 719 Forest "Forest Green".



Lördagens..






- Skjorta H&M
- "Läskiga kjolen" H&M
- Strumpbyxor H&M
- Skor Acne Pistols Short
Smycken och klocka - De vanliga från Triwa, childhood, kjl och armband från mina föräldrar.
- Väska Marc Jacobs little ukita

Väääldigt suddig bild men jag har sjukt dålig kamera i min mobil (utan blixt). Det var jätte kul och trevligt i lördags. Jag träffade flera som jag har gått i samma skola med som jag inte har träffat på minst 10 år. I söndags slappade jag och låg som en fläsksäl hemma hos L. Senare kom M och hämtade mig och efter det åkte vi hem till mina föräldrar en sväng. Väl hemma somnade jag tidigt. Jag som "bara" skulle vila.




Hehehe






Jag visade skinnkjolen som jag vill ha för M och han tyckte den såg läskig ut! Hahaha.. undra om det är bra eller dåligt?





Helgen..





Imorgon skulle jag ha åkt till min kompis L men istället åker jag dit på lördag och sover över tills på söndag för på lördag ska vi på 25års fest tillsammans med L kompis AN som är på besök från Oslo!!!! Imorgon kväll ska jag vara med M & lillen och bara mysa.



Dagens vill ha...







Skinnkjol från H&M!



Höst!



Nu känner man att hösten är påväg!
 Bilden är tagen hemma hos min syster i Edsviken. Jag ska dit och palla äpplen någon dag och göra äppelpaj. MUMS!




zzzzzzzzzzzzzzzzz








Snart klar...



Snart är jag klar med pluggandet för den här veckan! Sköööönt!!! Jag längtar tills de här kurserna är över för de är verkligen svåra att förstå. När jag är klar med min utbildning ska jag läsa matematik för att friska upp mitt minne för siffror.



<3









På fredag åker jag hem till min kompis L för tjejkväll och sover över där till på lördag. Ska bli så himla kul! L har flyttat hem till sverige efter 8 år i Norge/Oslo.




Pepsi Max



Min drog! Farligt farligt farligt!
 Haha, såg att det står på ett annat språk på burken men orkar inte byta bild :)


Dagens vill ha...



Jag vill ha en snygg fake pälsväst! Gärna en liknande som på bilden ovan. Min jakt efter den perfekta pälsvästen fortsätter. Någon av er läsare som vet var jag kan finna en snygg pälsväst?




Sötnos



Mina föräldras söööta hund Wiktor!


Jag försöker få mina föräldrar att köpa ett hundtäcke från Barbour till Wiktor så att han kan vara lika fin som min hund men det går sådär om jag ska vara ärlig :)





Surdegsgrund!




Här ser ni mina glutenfria surdegar eller surdegsgrunder.

Recept
1 dl glutenfrittmjöl. (Jag använde Jytte mjöl)
1 dl kokat vatten 
1 rivet äpple



Blanda de kokade vattnet med rivet äpple och mjöl i en bunke. Häll upp i glasburk med lock.

Ställ burken i rumstemperatur gärna ovanför kylskåpet där det är en bra temperatur.

Rör om i burken 2 gånger om dagen.

Dag fyra: fyll på med 1 dl kokat vatten och 1 dl mjöl  och rör om. Låt stå en dag till i samma temperatur som tidigare.

Dag fem: surdegen är klar att användas. Annars kan man ställa den i kylen där den vilar. Då behöver man friska upp den en gång i veckan med ½ dl vatten och ½ dl mjöl och sedan ställa in den i kylen igen.





Kärringar!




Jag var ute och gick min vanliga promenad runt söder tillsammans med min hund när det kommer en dam på cykel mot mig och säger "kan jag få ge dig ett råd" Ja visst säger jag. Damen förklarar för mig att hon hade hört min hund skälla och att hon tyckte att jag skulle använda en flugsmällare för att smiska till min hund i rumpan varje gång han skällde. Jag sa "så du menar att jag ska smiska till min hund i rumpan med en flugsmällare och du tror inte att folk kommer komma fram till mig och smälla till mig för mitt beteende mot min hund" Damen svarar "nej de kommer tycka att det är så skönt att hunden är tyst"  Vad är det för folk som säger något sånt? Man tror knappt att det är sant att sånt folk existerar! Störda kärring!




Plugga...




Idag ska jag och måste jag plugga hela dagen! Först ska jag plugga finansiering & kalkylering och efter det redovisning och beskattning. Tjing så länge!



Moonboots




Jag har sett i ett flertal butiker att Moonboots är tillbaka. Jag ÄLSKAR mina kära Uggs MEN de är tyvärr väldigt hala när det är snö och isigt ute. De är igentligen inte gjorda för att gå omkring i på vintern därav att sulan är så hal. Jag har en hat/kärlek för Moonboots och kanske kommer jag ha ett par i vinter (isåfall dessa på bilden ovanför alá Chanel) eller så fortsätter jag gå i mina Uggs och hoppas på att jag inte trillar omkull. Vad tycker ni om Moonboots?





Vila Sino Jacket...


Nu är jag redo för hösten! Jag klippte bort skärpet för att jag tycker att det var/är i vägen. Jag kommer matcha jackan med stuprörsbyxor (svarta, cognacsfärgade eller jeans), Acne pistols short, Rutiga skjortor, Missoni scarf/sjal samt MJ little ukita.



Helgen..




I fredags hade jag och M fredagsmys och i lördags var vi hemma hos mina föräldrar och åt Musslor till förrätt och lax med champagnesås samt ris till varmrätt. Sedan tittade vi på film och åt godis! Jag har under helgen hunnit med att göra 3 st olika glutenfria surdegsgrunder. Nu väntar jag bara på att få "mata" mina surdegar och sen ska jag baka gott glutenfritt surdegsbröd, Surdegspizza och kanelbullar gjorda på surdeg! Jag tror att jag har blivit en "surdegsnörd" och det känns jävligt härligt!

Glömde skriva att i torsdags var jag ju hos tandläkaren och det gick bra. Jag ska dit igen 30 sep för att hämta mina skenor. Jag ska bleka tänderna hemma med skenor som är gjutna för mina tänder.




Favorit från Clean



Favoritparfymen just nu kommer från Clean och heter Simply Soap. En blommig doft med en harmonisk kombination av italiensk bergamott, polynesisk jasmin, japansk lotusblomma, rosolja, söt viol och mjuk mysk.


Today



Idag har jag höststädat lägenheten och städat min garderob. In med höstkläderna och ut med sommarkläderna. Jag lämnade flera kassar med kläder och skor till myrorna. SKÖNT! Nu ikväll har jag bakat havrebullar/frallor och kanelbullar. Imorgon ska jag till tandläkaren på undersökning, ta bort tandsten samt bleka mina tänder!!!


Marc By Marc Jacobs little ukita!


MJ Little Ukita! Välkommen hem till mig :)


Det bästa man har sätter man i väskan!


Mina föräldrars hund och jag är redo för shopping!


UPDATE








Jag har varit i Skåne/Ystad på en långweekend med mina föräldrar och deras hund för att hälsa på min släkt och för att fira min faster som fyllde 50 år. Vi har ätit Brunch på YSB, Middag på ÖG, Shoppat och umgåtts med min kära mormor. Jag åt en utsökt förrätt på ÖG - Varm chevré med rödbetscrudité, tryffelhonung och vattenkrasse. Det är den godaste förrätten jag har ätit!


RSS 2.0